Search

Шеф Влатко Огненовски: Готвев насекаде, ама тука ми се оствари сонот

Влатко Огненовски, македонскиот шеф, македонската гордост, го пропатувал целиот свет готвејќи вкусна храна и од сите делови на светот собрал различни искуства, меѓутоа сепак се решава да се врати во Македонија и во родното Скопје му се остварува сонот. Вели дека е љубител на вкусна храна, а особено најомилено јадење му се зелени залучени пиперки со телешка чорба наутро. Сѐ почнало од кујната на неговата мајка која е и најдоброто нешто што го има некогаш пробано.

Во продолжение погледнете ги кулинарските совети на Влатко Огненовски и сѐ она кое тој го применува во процесот на готвење.

Дучо Лоренцини е неговиот ментор кој го научил да готви и постојано добива совети од него кои се во насока дека никогаш не можеш да постигнеш совршенство во кулинарството.

Најново

Последни колумни