Големи дупки – за грубо рендање
Оваа страна со големи, широки дупки најчесто се користи за рендање тврди сирења како чедар или гауда, но исто така и за зеленчук како компири, тиквички и моркови. Идеално е кога сакате да добиете поголеми парчиња кои ќе ја задржат текстурата, на пример за салати.
Средни дупки – за фино рендање
Страната со средни дупки е одлична за пофино рендање на зеленчук како моркови, тиквички или јаболка, особено кога сакате да ги измешате во тесто за мафини, палачинки или торти. Исто така е корисно за рендање сирења што треба брзо да се стопат, како што се моцарела или ементалер.
Мали дупки со шилци – за фино рендање и зачини
Оваа страна со мали, остри дупки често се користи за рендање тврди сирења како пармезан во фина текстура, како и зачини како морско оревче или ѓумбир. Исто така е погодно за рендање чоколадо или кора од цитрус кога сакате да додадете вкус на јадења или десерти.
Остри отвори – за сечење на тенки парчиња
Страната со еден или повеќе остри отвори се користи за сечење храна на тенки парчиња. Идеално е за сечење краставици, тиквички, компири или тврди сирења кога сакате да добиете тенки, рамномерни парчиња за салати или сендвичи.