Search

710

Сте слушнале за 420, но 20 април не е единствениот ден во годината што љубителите на канабис го заокружуваат во нивниот календар. 710, или 10-ти јули, се фокусира на истакнување на канабисот во сите негови форми, особено масла, концентрати и восок.

Но, ако никогаш претходно не сте слушнале за 710, не сте сами. 710 сè уште не е толку познат или популарен како 420. Многу е понов, датира од 2012 година. Во споредба со 420, има и помалку референци за мејнстрим поп културата за 710. Сепак, свеста за 710 продолжува да расте секоја година.

Го подготвивме следниов основен водич за да ви помогнеме да го извлечете максимумот од 710 оваа година. Без разлика дали првпат слушате за 710 или сте верни на 710, информациите подолу сигурно ќе ви бидат корисни. Откако ќе научите за 710, можете да го проширите знаењето и до вашите пријатели и семејството.

Што е 710?
710, или 7/10, нашироко се смета за празник за конзумирање на производи од масло од канабис, вклучително и восок и концентрати. Ако го свртите 710 наопаку, пишува масло(на англиски OIL), збор што се користи за опишување на производи од канабис кои се многу моќни (хаш-масло, восок, смола, итн.) 710-от ден се случува годишно на 10 јули или 7/10.

Што го прави 710 различен од 420? Што е 710?
Ако ова е вашиот прв пат да слушате за 710, веројатно се прашувате што, ако нешто, го прави овој ден различен од 420. Иако и двата дена ја почитуваат културата на канабис, постојат неколку клучни разлики.

420 е поопшт и се фокусира на сите форми на канабис. 710 се фокусира на масло од канабис, концентрати, екстракти и восоци. Всушност, некои го нарекуваат 710 како Меѓународен ден на „дабување“.

Ова значи дека трговците на малсо и медиумите за канабис ќе ги нагласат маслата, концентратите, екстрактите и восоците на 710. Многу веб-локации, блогови, подкасти и канали за канабис произведуваат специјална содржина за бришење што ја објавуваат на или околу 7/10. Може да наидете на 710 онлајн содржини што се фокусираат на:

  • Основи на дабнувањ
  • Алтернативни употреби за масло, екстракти и концентрати од канабис
  • Информации за маслото CBD
  • Информации за специфични мешавини на канабис што се користат во масла, екстракти, концентрати и восоци

Можете исто така да очекувате продавачите на канабис во земјите кај што е легално да понудат 710 продажби и промоции. Многу компании нудат попусти или понуди „купи еден, добиј еден бесплатен“ на 710. Овие продажни промоции може да вклучуваат масло од канабис, екстракти, концентрати и ливчиња, како и додатоци.

Зошто се вика 710?
За разлика од потеклото на 420, никој не знае точно кој го измислил 710, но некои извори го припишуваат создавањето на 710 Day на раперот и активист за канабис Таскрок.

Според интервјуто за The Leaf Online, Таскрок и неговите пријатели биле заинтересирани да изберат ден за консумирање канабис, но сакале да изберат алтернатива на 420. Таскрок предложил 10 јули бидејќи 710 изгледа како „МАСЛО“ напишано наопаку.

Сепак, Таскрок негира дека е сопственост на потеклото на 710, велејќи за „The Leaf Online“: „Сепак, не сакам да се обидам да го поседувам. Сега и припаѓа на заедницата“.

Што е „дабнување“
Маслото од канабис, екстрактите, концентратите и дабовите се релативно понови форми на консумација на канабис. Ако никогаш не сте ги пробале, 710 е можност да ги проширите вашите хоризонти. Се прашувате од каде да започнете? Во нашата држава не е легално.., а ако сте во држава кај што е легално, секогаш можете да побарате помош од локалните продавачи на масло за да се внесете во масла, екстракти, концентрати и дабнување. Дополнително, оваа информација може да ви помогне да започнете:

Процесот на дабнување може да звучи покомплексен од пушењето канабис или консумирањето на јадење, но всушност е прилично едноставен. Кога мачкате, ставате мала количина масло од канабис, екстракт, концентрат или восок (познато како „даб“) на загреана површина. Обично, оваа површина е метална или керамичка комора во внатрешноста на испарувач или сличен уред. Топлината предизвикува канабисот да ослободи облак од канабиноиди, кои потоа ги вдишувате.

Зошто луѓе дабнуваат?
Можеби се прашувате зошто луѓето консумираат масло од канабис, екстракти, концентрати или дабнуваат наместо да пушат или да јадат канабис. Постојат неколку причини зошто некои корисници на канабис ги претпочитаат овие методи.

Прво, дабнувањето ги предизвикува ефектите од канабисот да почнат многу порано. Честопати, потребни се само неколку секунди за корисниците да ги почувствуваат ефектите од канабисот по дабнувањето. Многумина, исто така, сметаат дека маслата, концентратите, екстрактите и восокот од канабис се подобра вредност бидејќи тие се многу посилни од другите методи на канабис. Кога се правилно складирани, тие исто така остануваат посвежи подолго.

Второ, пареата произведена од маслата, екстрактите, концентратите и восокот од канабис е помалку груба за вашите бели дробови. Овие методи се сметаат за „без чад“ методи(бидејќи пареа и чад е различно). Корисниците кои имаат респираторни проблеми или не го сакаат чувството на нормален чад, често претпочитаат да дабнуваат наместо да консумираат канабис во луле или џоинт.

Видови дабс
Ако сте заинтересирани да се дабнете со 710, ќе најдете широк спектар на масла, екстракти, концентрати и додатоци од канабис достапни за консумирање. Како и кај другите видови канабис, дабовите се достапни во сатива, индика или хибридни сорти.

Можете исто така да најдете масла, екстракти, концентрати и табли од канабис кои доминираат CBD.

Прочитајте за почетоците на 420 тука.

Извор:„https://www.culta.com

Најново

Последни колумни