Search
НУ Археолошки Музеј на Северна Македонија

Изложба на постери за Археолошкиот локалитет Големо Градиште

По повод 25 годишнината од почетокот на археолошките истражувања на локалитетот Големо Градиште кај с. Коњух, Кратовско, НУ Археолошки Музеј на Северна Македонија ќе отвори изложба на постери преку кои ќе се претстави локалитетот и сознанијата за истиот добиени преку овој долгогодишен истражувачки проект. 

Изложбата ќе биде отворена на 24 Јуни 2024 година, во 13 часот, во ОУ Кочо Рацин, во с. Коњух, Кратово.

Покровител на изложбата е здружението Балканска Музејска Мрежа, од Сараево, БИХ.

Најново

Последни колумни