Search

Истражување: Секоја трета жена во Македонија гледа филмови за возрасни

Во нашето општество често се дебатира дали е во ред мажите да гледаат филмови за возрасни или не, иако малку се зборува за процентот на жени кои уживаат во овој тип на филмови.

А процентот на жени кои ги гледаат овие филмови во Македонија не е воопшто мал.

Имено, на социјалните мрежи се појави карта на Европа со многу интересна статистика – а многумина се шокирани од истата.

Станува збор за истражување на најпопуларниот сајт за возрасни во светот, кој тврди дека тоа се процентите на жени кои гледаат филмови за возрасни во Европа, а позицијата на нашата земја е изненадувачка.

За Србија се тврди дека 37 отсто од жените ги гледаат овие филмови, како и во Словенија, додека Хрватска е веднаш под нив со 36 отсто.

Во Босна и Херцеговина ситуацијата е малку поинаква – таму гледаат 26 проценти од жените. Во Црна Гора таа бројка е 34 отсто, во Македонија 29 отсто, а во Бугарија 34 отсто.

Во Романија убедливо најмал број жени гледаат филмови за возрасни, а таа бројка е 21 отсто, додека во Унгарија е 26 отсто.

Извор: zena.blic.rs

Најново

Последни колумни