Search

Европско патувачко кино под отворено небо : CINEDAYS 2024 warm up

Во петок и сабота во Крушево ќе се одржи настанот Европско патувачко кино под отворено небо : CINEDAYS 2024 warm up.

Пред споменикот “Македониум” посетителите ќе имаaт можност да ја уживаат во програмата:

21 јуни,петок од 20:30часот

“Дали си маж”, режија Ѓорче Ставревски, 15′

“Efterklang: Makedonium band”, режија Андреас Јонсен, 81′

Концерт на музичка група The Local Blue

22 јуни сабота,од 20:30 часот

“Моето злосторство”, режија Франсоа Озон, 102′

дискусија со Златко Ѓелески, филмски критичар и Ана Алексовска, режисерка

“Тик -Так”, режија Јане Алтипармаков, 20′

Најново

Последни колумни