Search

Едноставно не се за заедно, постојано се караат

Во секоја врска, без разлика колку се компатибилни партнерите, неизбежни се повремени конфликти и несогласувања. Различни личности, животни околности и индивидуални желби често доведуваат до помали конфликти. Сепак, одредени комбинации на хороскопски знаци се повеќе склони кон постојани кавги и несогласувања. Подолу откриваме кои хороскопски парови треба да се избегнуваат, бидејќи не се компатибилни.

Овен и Рак
Овенот е познат по својата импулсивност и ненадејни реакции, додека Ракот е исклучително емотивен и чувствителен. Овенот често дејствува без многу размислување, што може да го повреди чувствителниот Рак. Од друга страна, потребата на Ракот за сигурност и емоционална поддршка може да го задуши Овенот кој сака слобода и независност. Оваа комбинација често резултира со конфликти бидејќи и двата знака имаат многу различни пристапи кон животот и емоциите.

Бик и Лав
Бикот и Лавот се исклучително тврдоглави и упорни знаци, што може да доведе до чести конфликти. Бикот е практичен и бара стабилност, додека Лавот сака да биде во центарот на вниманието и бара восхит. Бикот може да го смета Лавот премногу драматичен и егоцентричен, додека Лавот понекогаш се чувствува како Бикот да не ги цени доволно. Нивните различни потреби и пристапи кон животот често резултираат со несогласувања и фрустрации.

Близнаци и Риби
Близнаците се социјални, прилагодливи и ги сакаат промените, додека Рибите се емотивни и често се повлекуваат во својот свет. На Близнаците Рибите можеби се премногу чувствителни и неразбирливи, додека Рибите мислат дека Близнаците се површни и ладни. Овие разлики доведуваат до многу недоразбирања и чувства на неисполнување во врската.

Стрелец и Девица
Стрелецот е авантурист и ја сака слободата, додека Девицата е аналитична и фокусирана на детали. Стрелецот може да ја смета Девицата премногу критична и ригидна, додека Девицата смета дека Стрелецот е неодговорен и неорганизиран. Нивната различна природа води до конфликти и фрустрации.

Јарец и Водолија
Јарецот е практичен, амбициозен и традиционален, додека Водолијата е неконвенционална, иновативна и сака промени. Јарецот мисли дека Водолијата е непредвидлива и несериозна, додека Водолијата смета дека Јарецот е премногу конзервативен и крут. Нивните различни визии за животот често резултираат со конфликти и недоразбирања.

Фото: pexels

Најново

Последни колумни