Search

Џоинт, Блант, Сплиф – Која е разликата?

Кога станува збор за конзумирање на цветот канабис, имате неколку опции – џоинт, блант или сплиф. Во зависност од тоа како пушите, овие три термини се повикуваат кога луѓето зборуваат за пушење канабис.

Важно е да се напомене дека термините може да се разликуваат од земја до земја, па затоа помага да ги знаете основите и секогаш да прашувате пред да земете ток!

Што е Џоинт?
Едноставно, џоинт е свиткана цигара која содржи канабис. Може да се валани рачно или претходно, и обично е потесен од блант.

Совети за тркалање џоинт
Учењето како се тркала џоинт е од суштинско значење за културата на канабис! Размислете за овие корисни совети за тоа како да се рола џоинт:

Ситно сомелете го цветот канабис за рамномерно да гори. Многу луѓе користат грајндер за ова, но и ножиците или вашите прсти работат!

Додајте врв/филтер на вашиот џоинт за оптимален проток на воздух. Ова не само што помага зглобот подобро да изгори, туку и полесно да се држи. Некои, исто така, го нарекуваат овој дел од зглобот „фас“.

Кога ќе дојде време да го смотате фишот – не заборавајте да го натапкате, лижете и запечатите!

Што е блант?

Блант е слично на џоинт, но често е поголемо и се мота со обвивка за пура.

Додека повеќето обвивки за пури обично се направени од тутун, повеќе компании прават обвивки од производи од коноп, како брендот El Blunto.

Совети за мотање на блант
Благодарение на најновите и најиновативните производи и додатоци од канабис, има многу опции кога станува збор за блантови за пушење. Еве неколку совети што треба да ги имате на ум за тоа како да се рола блант.

Освен ако немате блант обвивка од коноп, многу обвивки за пури доаѓаат со тутун веќе внатре. Испразнете го и исчистете го мелениот тутун од блант обвивката.

Блантовите обвивки често се суви и остри( кршливи). Корисно е лесно да се намокри работ на вашиот блант за подобра флексибилност при мотање.

Ситно сомелете го цветот канабис и рамномерно ставете го на блант обвивката. Свиткајте, излижете, запечатете, запалете и уживајте!

Што е Сплиф?
Сплифот е како џоинт во начинот на кој користи хартии за ролање, и обично содржи сооднос на лабава количина тутун и канабис.

Совети за мотање на Сплиф
Врз основа на ефектите што ги барате, можете да го прилагодите соодносот на канабис и тутун што го сакате во вашиот сплиф.

Како и џоинтот, фасот или филтерот во разделот обично помага за добар проток на воздух и стабилност при пушење.

Снуп Дог и Сет Роген нејќат тутун во нивниот џоинт!!!!

Најново

Последни колумни