Search

Ремек-дела на Бенкси во затворен простор: Уметност надвор од улиците

Кога помислуваме на Бенкси, честопати најпрво на ум ни паѓа неговата бунтовна улична уметност.
Но, дали знаевте дека овој уметник исто така, се занимавал со создавање на извонредни уметнички дела и во затворен простор?
Во продолжение ќе патуваме низ неколку помалку познати уметнички дела на Бенкси кои го нашле својот дом далеку од раздвижените улици.

Од сложени илустрации на платно до скулпторски чуда, овие креации во затворен простор ги носат истите потресни пораки и иконски слики, но во поинтимен амбиент. Подолу погледните ги некои од делата со кои го истражуваме спојот на удобност и хаос, покажувајќи ја разновидноста на Бенкси надвор од ѕидовите.

Извор: https://streetartutopia.com/2024/05/17/some-inside-works-by-banksy/

Најново

Последни колумни