Search

Конкурс за најдобра Стрип Корица на меѓународниот фестивал СТРИП ТРИП

Здружението “Макстрипови” го објави првиот конкурс за стрип корица на единствениот македонски стрип фестивал СТРИП ТРИП, кој ќе се одржи на 8-ми и 9-ти јуни во МКЦ Скопје. Тема на конкурсот е „Самураи во Твојот Град“, а димензиите се по сопствен избор, но се сугерира тие да бидат А3 на 300 dpi. Нема ограничување на возраста на учесниците а делата може да се пратат на makstripovi.ngo@gmail.coм или на адреса на Здружението “Макстрипови”.

Рокот за испраќање е заклучно со 26 мај, а селектираните дела ќе добијат своја изложба во рамки на фестивалот, кога и ќе се прогласат и победниците.

Време е да ја размрдаме стрип-културата во Македонија и да докажеме дека имаме ценети таленти, порачуваат од Здружението “Макстрипови”.

Најново

Последни колумни